persianjk
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سندرم قلب‌هاي شكسته

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

سندرم قلب‌هاي شكسته Empty سندرم قلب‌هاي شكسته

پست من طرف آفتاب 22/7/2009, 13:09

سندرم قلب‌هاي شكسته 12-49-01

نتايج برخي از تازه‌ترين تحقيقها نشان مي‌دهد كه سرعت مرگ و مير پس از فوت همسر در ميان همسراني كه مدت‌طولاني در كنار هم زندگي كرده‌اند و عشق و علاقه زيادي ميانشان بوده است، بسيار بيشتر از ساير زوج‌هاست؛ به اين معنا كه در فاصله كوتاهي پس از مرگ همسر، مرگ به سراغ فرد ديگر خواهد آمد.

سال گذشته نيز نتيجه يكي از تحقيقهاي محققان دانشگاه گلاسكو روي بيش از 4000 زوج پير و جوان كه برخي صميمي‌تر بودند و برخي هم فقط در كنار هم زندگي مي‌كردند، نشان داد كه به‌طور متوسط احتمال مرگ زنان و مرداني كه همسران‌شان را از دست داده‌اند در 6 ماه اول از دست دادن عزيزشان، 30 درصد بيش از ديگران است و همين30 درصد در زوج‌هاي سالم‌تر يا بيشتر عاشق هم، 50 درصد بيشتر بود و اين نشان‌دهنده رابطه عميقي است كه طي ساليان دراز ميان زوج‌ها حكمفرما مي‌شود.

محققان به اين سئوال كه اگر فردي بعد از مرگ همسرش احساس كند كه شديدا قلبش شكسته است، امكان جلو افتادن زمان مرگش بيش از قبل وجود دارد يا نه، با صراحت جواب مثبت داده‌اند و از اين طريق «سندرم قلب‌هاي شكسته» رسما معرفي شده است.

قلب‌هاي گره خورده

برخي از نظريه‌ها بر اين پايه استوار است كه تحمل عوارض ناشي از غم و غصه از دست دادن عزيزان به ويژه همسر براي افرادي كه از احساساتي قوي‌تر برخوردارند يا اينكه در سنين بالا هستند، بسيار سخت‌تر از ديگران است.

نتيجه بيشتر عقايد و نظريه‌هايي كه ذهن انسان‌ها را مورد كاوش قرار مي‌دهند بر اين پايه استوارند كه صميميت و وابستگي‌‌اي كه طي ساليان سال ميان زوج‌ها برقرار مي‌شود چنان محكم و ناگسستني است كه اگر يكي از آن دو از دنيا برود، ديگري عميقا آرزوي مرگ و وصال عزيز از دست رفته‌اش را مي‌كند.

اين عقيده بنا بر گفته برخي متخصصان قلب و عروق مانند دكتر لي‌ليپسنتال، از نظر پزشكي هم قابل اثبات است، زيرا به گفته او علت مرگ بسياري از همسران تازه داغ‌ديده، بيماري قلبي، ايست قلبي و در نهايت مرگ ناگهاني است.

دكتر لي‌ پس از ذكر اين مطلب تاكيد مي‌كند كه احتمال خطر مرگ تا 18 ماه پس از مرگ عزيزان وجود دارد و بعد از آن به علت كنار آمدن با مسئله يا پشتيباني عاطفي ديگر اعضاي خانواده از فرد داغديده اين احتمال خيلي كمرنگ‌تر مي‌شود. يكي از محققاني هم كه خودش پدربزرگ و مادربزرگش را طي دو هفته از دست داده است، مي‌گويد:‌ «احتمال مرگ همسران داغديده كه زمان طولاني با هم زندگي كرده‌اند و عشق و علاقه هم بينشان استوار است، بسيار بيشتر از همسران جوان يا آنهايي است كه بدون علاقه در كنار هم زندگي مي‌كنند.»

او ادامه مي‌دهد كه اگر شما همسر دوست‌داشتني‌تان را از دست داده‌ايد، خطر مرگ خودخواسته در كمينتان است، اما اگر عوامل خطرسازي مانند بهره‌مندي از سلامت كامل رواني و جسمي را در اختيار داشته باشيد، اين خطر چند برابر كاهش مي‌يابد. پزشكان مي‌گويند: هورمون‌هايي مانند كورتيزول، اپي‌نفرين و نوراپي‌نفرين كه در اثر استرس زياد در بدن ترشح مي‌شوند، ميزان ترشح‌شان هنگام مرگ يك عزيز چند برابر مي‌شود و به همين خاطر مي‌توانند شرايط عمومي فرد داغديده را شديدا به خطر بيندازند، اما محققان اين را هم گفته‌اند كه اگر فرد در حمايت كامل عاطفي از سوي اطرافيانش باشد، خيلي نمي‌تواند دردسرساز باشد و اين امر اهميت والاي حمايت رواني اطرافيان فرد داغديده از او را بيان مي‌كند.

عشق‌هاي جاودانه، مرگ‌هاي عاشقانه

در يكي از مطالعه‌هاي رولين مك‌كارتي، يكي از محققان به بررسي اين موضوع پرداخت كه آيا واقعا اگر دو نفر مثلا براي مدت شش سال در كنار يكديگر زندگي كنند، اين شش سال زندگي در كنار هم مي‌تواند حداقل تاثيري روي آرامش هنگام خواب آنها داشته باشد؟ او در اين تحقيق به نتيجه جالبي دست يافت و متوجه شد طول مدت در كنار هم بودن چنان تاثير عميقي بر طرفين مي‌گـــذارد كه حتي ريتم نفس كشيدن‌شان (دم و بازدم‌شان) در طول شب و همه مدت خواب مانند هم مي‌شود و آرامشي كه هر دو نفر هنگام خواب به يكديگـــر منتقل مي‌كنند تاثير به سزايي در داشتن خواب آرامشان مي‌گذارد و يكسان بودن نوار مغزي گرفته شده از زوج‌ها هنگام خواب اين حقيقت انكارناپذير را بيش از پيش آشكار كرده است.

دكتر لي، سرپرست اين تحقيقات اضافه مي‌كند كه وقتي دو نفر براي مدت 30، 40 يا 50 سال هر روز صـــبح‌شان را با ديدن روي هم شروع و شب‌شان را دوباره با ديـــدن روي هم به پايان مي‌رسانند، از نظر عاطفي و رواني چـــنان رابطه‌اي ميان آنها برقرار مي‌شود كه گسستن آن مانند گسستن ريشه از درخت است.

حالا خودتان فكر كنيد كه چه اتفاقي مي‌افتد ميان دو نفري كه 50 سال در كنار هم بوده‌اند و از آن مهم‌تر چه اتفاقي خواهد افتاد اگر يكي از آن دو نفر با مرگ، ديگري را ترك كند؟ حتي تصورش هم غم‌انگيز و وحشتناك است و شايد به همين دليل در سال‌هاي اخير شرايطي را كه فرد بعد از مرگ عزيزش تجربه مي‌كند سندرم قلب‌هاي شكسته ناميده‌اند.

شرايط روحي حاكم بر يك فرد داغ‌ديده كه همسر، فرزند يا پدر و مادرش را از دست داده بسيار سخت و ناگوار اســـت و تحملش براي خانم‌ها به مراتب سخت‌تر از آقايان است و فشار رواني، اضطراب و آشفتگي ناشي از آن در خيلي از موارد ممكن است به احساس درد قفـــسه سينه و درنهايت ايست ناگهاني قلب منجر شود و اين شرايط سخت و غيرقابل تحمل در فردي كه پس از 40 تا 50 سال زندگي همسرش را از دست داده و ســـابقه بيماري قلبي هم داشته باشد، بسيار خطرآفرين‌تر است و حمايت شديد عاطفي اطرافيان، مخصوصا فرزندان فرد را مي‌طلبد.

آفتاب
مدير ارشد
مدير ارشد

تعداد پستها : 2501
Join date : 2008-06-29
Age : 41

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سندرم قلب‌هاي شكسته Empty رد: سندرم قلب‌هاي شكسته

پست من طرف navid 22/7/2009, 15:42

قشنگ بود اما بیشتر جنبه عشقولانه داره تا پزشکی
navid
navid
مدير تالار فيلم و سينما
مدير تالار فيلم و سينما

تعداد پستها : 1514
Join date : 2009-04-18
Age : 32
آدرس پستي : navidbestboys2007@yahoo.com

http://www.katibe.iowoi.org

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سندرم قلب‌هاي شكسته Empty رد: سندرم قلب‌هاي شكسته

پست من طرف آفتاب 22/7/2009, 16:30

اما به نظر من این جنبه ها اثبات شده است

آفتاب
مدير ارشد
مدير ارشد

تعداد پستها : 2501
Join date : 2008-06-29
Age : 41

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سندرم قلب‌هاي شكسته Empty رد: سندرم قلب‌هاي شكسته

پست من طرف navid 22/7/2009, 22:07

نظر شما واسه ما محترمه هرچی شما بگی
navid
navid
مدير تالار فيلم و سينما
مدير تالار فيلم و سينما

تعداد پستها : 1514
Join date : 2009-04-18
Age : 32
آدرس پستي : navidbestboys2007@yahoo.com

http://www.katibe.iowoi.org

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سندرم قلب‌هاي شكسته Empty رد: سندرم قلب‌هاي شكسته

پست من طرف sghlsina 23/7/2009, 01:49

عالیه.مرسی
sghlsina
sghlsina
.
.

تعداد پستها : 1876
Join date : 2009-01-04
Age : 33
آدرس پستي : sinamirshahi@yahoo.com

http://dizcamp.blogfa.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه


 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد